INDHOLD

ERNÆRINGSLÆRE

STRESS

SPØRGESKEMAER

søvn

FØDEVAREKVALITET

VEJLEDNINGSPRAKSIS

KOSTTILSKUD

KULHYDRATER

MOTIVATION

PRAKTISK ARBEJDe

HVAD ER SLANKEKOST

FØDEVAREINTOLERANCE

SPØRGETEKNIK

Hvilke emner kommer i igennem på de 50 timers undervisning på Nymanns Kostuddannelse

Ernæringslære: Næringsstoffernes biokemi, stofskifte og kropsfunktion; lær hvordan de grundlæggende kemiske forbindelser påvirkes af din livsstil. Lær om kulhydrater, fedtstoffer, proteiner og væske. Lær om blodsukkerregulering og næringsoptimering. 

Fødevarekvalitet - hvad er det egentlig at du spiser? Lær hvad en sund fødevare er - og lær hvordan du bedst behandler din mad, så den smager godt, mætter godt og virker godt. Lær simple grundlæggende retningslinjer, som du kan bruge til at vide om en fødevare gavner, ikke skaber ubalance eller skal mindskes i indtag.

Vand og væske - Hvor meget og hvor lidt skal der til. Lær at forstå kroppens behov og omsætning af væske. Lær at identificere om du er dehydreret og lær at finde ud af om du drikker nok vand. 

Kulhydrater og sukkerafhængighed:
 Lær hvad kroppen bruger kulhydraterne til, hvordan blodsukkeret afbalanceres og hvordan du kommer af med din sukkertrang. Lær at forstå sukker, stivelse, kulhydrater og blodsukker, så du kan foretage de bedste valg for dig selv. Forstå hvorfor kulhydrater er gavnlige og helt uundværlige hvis du vil tabe dig, være sund, nære din krop og holde dig frisk dagen lang. 

Protein - en byggesten, der giver hjerneføde og mæthed, bedre blodsukkerregulering og godt humør,  hvis du kan fordøje dem. Lær at spise proteiner, så de gavner uden at overbelaste din krop. 

Fedt - en byggesten og energikilde, der er helt essentiel at få nok af, for at kroppen fungerer godt - og også for at få den bedste forbrænding, koncentration og nattesøvn. Lær at forstå forskellen på dellefedt og cellefedt.


Slankekost - find din vej i slankejunglen. Hvordan sammensætter du en dagskost, der både giver energi og vægttab samtidig? Hvor meget skal man spise, når man vil træne og slanke sig? Forstå hvor let et vægttab kan etableres - og forstå hvad der skal til for at det kan vedligeholdes. Helt uden kalorietælling og timelange træningsplaner. Det handler om at vide hvad der virker og hvad der ikke virker. 

Stress - forstå hvordan stress påvirker hvad du spiser: Stress påvirker alle kroppens 70-100 trilliarder celler – og er derfor en vigtig faktor for vores energi, overskud og sundhed. Men hvad er stress egentlig og hvorfor påvirker den langvarige stress kroppen negativt? Hvorfor gør stress dig tyk og træt - og hvorfor er det umuligt at have en optimal fordøjelse, når kroppen er stresset? Lær det hele og mere til.

Søvn - sov dig sund, frisk og slank: Hvordan påvirker mangel på eller dårlig søvn din sundhed. Lær simple og effektive metoder til at få den bedste nattesøvn og alle de fordele, det giver, når hjernen får restitutionstid. 

Træning, motion og daglig bevægelse: Lær hvor lidt træning og hvor meget motion, der skal til for at kroppen fungerer bedst helt inde fra og ud. Få den sidste nye viden om træning, motion og daglig bevægelse.

Fordøjelse - lær om sundhed fra mund til bund. Lær hvad god fordøjelse er. Og lær hvad der påvirker fordøjelsen negativt. Lær hvad tarmbakterier, overspisning, koncentrationsbesvær og kostfibre har med hinanden at gøre. Og lær hvordan du let og lige til tager toppen af den "dårlige mave".

Fødevareintolerancer og sensitivitet - sund mad er ikke godt for alle. Flere og flere af os påvirkes negativt selv af sunde fødevarer. Hvilke symptomer kommer fra fødevareintolerancer - og hvordan identificerer du det? Hvorfor er det ofte de fødevarer vi spiser ofte, som vi ikke tåler?


Motivation: Målsætning og overbevisninger; det er ikke nok at kende til optimal fødevaresammensætning og kroppens kemi, hvis du vil være sund. Den grundlæggende følelse og dermed tankerne er vigtige for at du kommer den rigtige vej. Lær hvordan du holder fokus og vælger det rigtige for dig. 


 Se interview om Nymanns Kostuddannelse med Birgitte Nymann her. Sted: Toftebakken 5, 3460 Birkerød

Underviser: Birgitte Nymann www.birgittenymann.dk & Team

Afmelding af tilmelding
Du kan afmelde og få fuld refundering indtil 1 måned før afholdelse af kursus. Herefter refunderes 50% indtil 14 dage før kursusstart. Der ydes ikke refusion/kompensation ved manglende fremmøde herefter. På uddannelser/kurser med flere moduler/dage ydes ikke kompensation for manglende fremmøde på efterfølgende moduler/dage uanset årsag.

 

 

 

Nymanns kostuddannelse ©