Ofte stillede spørgsmål

Uddannelsen tager 50 timer i alt. Kan man virkelig blive kostvejleder på så kort tid?
Ja! Du kan lære at hjælpe 95 % af alle dem, der har brug for kostvejledning. Der er nogle grundlæggende behov alle har – uanset størrelse, køn, mål, gener, symptomer og erfaring. Alle disse mennesker lærer du at guide til en sundere livsstil ved at bruge vores trin-for-trin-metode . Du lærer at tage udgangspunkt i en række spørgeskemaer, som giver dig en række informationer, som du bruger til at guide klienten – eller dig selv, i den retning der er rigtig lige nu. Det kan ikke gå galt.

Herudover tilbydes du at deltage på en række opfølgningskurser, hvor vi dykker dybere ned i de enkelte emner, så du bliver bedre og bedre rustet til at hjælpe klienter – eller dig selv, helt i mål.

Hvor mange deltagere er der pr. uddannelse/kursus?
På vores live-undervisningsforløb i Birkerød er der maksimalt 14 deltagere.


Jeg vil ikke være kostvejleder. Må jeg deltage på uddannelsen?
Ja! På de fleste af vores kostuddannelseshold vil flere end halvdelen slet ikke være kostvejledere. De vil bare vide mere selv. Det der dog af og til sker er, at nogen får lyst til at blive kostvejledere undervejs. Og vi har flere eksempler på deltagere, der nu arbejder fuld tid med kostvejledning, selvom de egentlig ikke ville være kostvejledere. Og det samme sker modsat; nogen af vores deltagere har et ønske om at blive vejledere, men finder ud af, at det ikke er noget for dem, men er glade for den viden, de har fået. Du kan deltage uanset formålet. Bare du har lyst til at lære mere.


Kan man arbejde som kostvejleder efter uddannelsen?
Ja og nej. Nogen kan. Andre kan ikke. Det hele afhænger af din evne til at indtage viden. Nogen kaster sig over materialet og øvelserne på kurset og bruger oceaner af tid på at dygtiggøre sig. De kan let arbejde som kostvejledere når kurset er slut. Andre tager den mere med ro og tilegner sig viden i ro og mag og er ikke klar til at arbejde som vejleder, når uddannelsen er færdig. Nogen kommer med en stor viden om kroppen i forvejen, og de har let ved at arbejde som vejledere når uddannelsen er slut. Andre skal øve sig i længere tid, før det kan blive til et reelt arbejde.

Skriv til os, hvis du flere spørgsmål: info@nymanns.dk


Får man et kursusbevis? 
Ja. Når du har deltaget i alle undervisningstimer, får du et kursusbevis. Du får også kursusbeviser, når du opdaterer din viden på vores opfølgningskurser.


Hvor meget hjemmearbejde er der imellem modulerne? Fra 1. til 2. modul skal du arbejde med dine egne ændringer. Og du skal læse materialet igennem. Til hvert emne får du de slides, der bliver gennemgået, og du får en tilhørende tekst med et resumé og eventuelle vigtige lister af fødevarer eller andre relevante informationer. Fra 2. til 3. modul skal du kostvejlede 2 personer, som ikke har noget med kostuddannelsen at gøre. Det bruger du til at repetere den viden du har fået og du bruger det til at lære mere om vejledning i det hele taget. Det kan lyde overvældende at skulle vejlede nogen så tidligt i forløbet, men du er klar til det. Det sørger vi for at du bliver. Vi har kun oplevet, at det med at skulle vejlede klienter er positivt for alle, uanset hvad formålet med at være på uddannelsen er.


Kan man betale i rater i stedet for det hele på én gang?
Ja du kan. Du kan lave en betalingsordning ved at skrive til Craig Graversen på craig@nymanns.dk. Han styrer løjerne i vores kundeserviceafdeling.


Hvad gør jeg, hvis der er et modul jeg ikke kan deltage på?
Det er klart bedst, at du følger det samme hold fordi det giver det bedste flow og den bedste røde tråd. Vores hold er nemlig forskellige. Nogle hold har brug for mere tid til nogle ting og andre hold har brug for mere tid til andre ting. Når det er sagt, så er modulernes emner de samme på alle forløb, så hvis du fx misser modul 2 på det ene forløb, kan du tage et erstatningsmodul næste gang uddannelsen kører. Skriv til os, hvis du har spørgsmål vedr. dette.


Skriv til os, hvis du flere spørgsmål: info@nymanns.dk
Nymanns kostuddannelse ©